čtvrtek 15. května 2014

Sirup ze smrkových výhonků

Dnes jsem si pro Vás připravila recept na výbornou přírodní-bio medicínu.
Budete potřebovat výhonku ze smrkových větviček velikostí do 5cm a měly by se nasbírat do 15. května.
Dále si připravíte cukr krystal (já upřednostňuji třtinový cukr) a tři citrony.
Pohledejte pětilitrovou nebo klidně i menší nádobu a můžeme začít.
POSTUP JE NÁSLEDUJÍCÍ
Dáme vrstvu výhonků, zasypeme cukrem a něj dáme dvě tři kolečka citronu a opět další vrstva výhonů, cukru a citronu a tak pokračujeme až je nádoba zcela naplněná.
Nádobu dáme na okno, kde ji necháme asi (2-3) týdny.
Začne se tvořit hustá hustá šťáva, kterou přes plátýnko  scedíme. Slijeme do lahví a dáme na chladné místo (nejlépe do ledničky).
Sirup je výborný jako prevence na různé neduhy. Například je vhodný na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu a rozpouští hleny. Tiší bolesti končetin a svalů . . .
Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno.





3 komentáře:

  1. Marky a proč do 15. května? Jinak vypadá to teda perfektně!! Nikdy jsem o tom neslyšela:)) Díky za takové krásné tipy. Pá L

    OdpovědětVymazat
  2. dočetla jsem se, že do poloviny května mají výhonky v sobě nejvíc síly a vitamínů :)

    OdpovědětVymazat

děkuji za milý komentář : )